PrintE-mail


Tapet Lavabil si Structurat
a se vedea imagine intreaga


Tapet Lavabil si StructuratPune o intrebare despre produs

†††††††† Tapetul constituie una din cele mai vechi si cunoscute posibilitati de decorare a perecilor unei incaperi, indiferent de destinacia acesteia. Prima grija Ónainte de achizicionarea unui tapet este sa privim cu atencie Óncaperea pe care urmeaza sa o redecoram: ce nuante predomina, ce combinatii de culori am dori sa obtinem, modelul de tapet care s-ar asorta cu covoarele, cu perdelele/draperiile, cu tapiteria mobilei. In bucatarie sau in camera copiilor se recomanda un tapet rezistent, lavabil. In camerele de zi sau in dormitoare, materialul de acoperit peretii poate fi ales exclusiv pe criterii decorative. De aceea, la achizitionarea lui este bine ca clientul sa aiba la el mostre de culori si tesaturi din incaperea pe care vrea sa o schimbe. Trebuie avut in vedere ca o alegere corecta a tapetului poate influenta favorabil proportiile camerei. Camerele joase vor parea mai inalte prin aplicarea unui tapet cu dungi longitudinale, verticale. O camera inalta o sa arate mai joasa daca se utilizeaza un tapet cu model orizontal. O incapere mai mica va parea mai spatioasa daca se foloseste un tapet luminos, cu modele marunte.

De cate suluri e nevoie inainte de cumpararea tapetului trebuie masurata suprafata peretilor camerei. Daca tapetul care va fi cumparat este livrat in suluri eurostandardizate, cu lungime de 10,05 m si latime de 53 cm, formula de calcul e urmatoarea: se inmulteste perimetrul camerei cu inaltimea si se imparte rezultatul la 5. Astfel se obtine direct numarul necesar de suluri. Pentru tapetul cu modele florale, se ia de obicei ceva tapet in plus, pentru a compensa pierderile care se ivesc prin decuparea materialului, astfel incat modelele de pe bucati diferite sa coincida.

Simboluri pentru tapet Pe sulurile de tapet sunt marcate simboluri care dau informatii legate de tipul de material si de calitatile acestuia. Pe baza lor, se poate stabili rapid daca tipul de material respectiv este cel cautat, precum si precautiile de care trebuie tinut seama la aplicarea lui pe pereti.

Adezivul necesar pentru lipirea tapetului Un adeziv bun trebuie sa aiba urmatoarele calitati: sa aiba aderenta ridicata, aderenta initiala sa fie mare, dar cu posibilitate buna de corectare, sa aiba durabilitate, rezistenta ridicata la umiditate, stabilitate la variatii de temperatura, fata de ciment sau var, sa fie usor de amestecat, usor de aplicat si sa umecteze bine partea de tapet care se aplica pe perete.

Gama larga de modele, provenite de la producatori renumiti ofera numeroase optiuni de amenajare si acces catre colectii recente pe piata, deosebite din punct de vedere al calitatii tehnice si estetice.

  • Tapet vinilic pe suport de bumbac, fibra de sticla sau hartie
  • Tapet din fibra de sticla
  • Tapet din materiale naturale( matase, lemn, bambus, etc.)
  • Tapet structurat

Tapetul structurat este adecvat spatiilor de birouri, hotelurilor si locuintelor particulare si poate fi folosit ca suport pentru zugraveli intr-o larga gama cromatica. Este produs de ERFURT, Germania.

Tapet din fibra de sticla sau hartie, cu model, ce poate fi vopsit / revopsit de 2-3 ori cu vopsea lavabila in gama de culori dorita. Gama de tapet ERFURT este cea mai populara in Germania pentru amenajarile individuale (locuinte).

Tapetul† pentru camera copiilor este realizat prin diferentiat pentru baieti si pentru fete cu borduri in diferite culori.

9.jpg 12.jpg 18.jpg
6.jpg 17.jpg 13.jpg
14.jpg 8.jpg 3.jpg
21.jpg 11.jpg 22.jpg
2.jpg 16.jpg 19.jpg
20.jpg 23.jpg 15.jpg


Powered by Dare2Host

Aparatura medicala, produse medicale de ultima generatie